lauantai 10. tammikuuta 2015

Saksalaisesta ruuasta ja selfietä

Moikka taasen!
Odottelen tässä että ruoka muhii uunissa joten on hyvä hetki hieman taas päivitellä tänne kuulumisia. Ihan ensiksi selfiehaasteeseen taas minua. Perjantaina päästelin taas menemään pumpissa. Yritin googletella kuinka painava tuo uusi Smart-bar tanko on mutta löysin ihan mitä sattuu tietoja. Muutkin tosin pohtivat netin keskustelupalstoilla että onhan se nyt painavampi. Kiva kun eivät sitten viitsi ilmoittaa mitään tarkkoja tietoja Les Mills -sivuilla.
Gym-selfie (nro9)

Hammasharja-selfie (nro 10). Tämä oli sillon 01/14 tosinto sinun "nuolen tässä kaverin hammasharjaa" huumorista ja sitä on nyt sitten toteutettu 01/14 silloisen poikaystävän luona, 07/14 mökillä (huomaa punaviinikieli) sekä Saksan kotona 01/15.

Hoidin tänään asioita kaupoilla ja siinä pohdin että tämän selfie-tammikuun jälkeen voisin haastaa itseni (ja sinutkin) kokeellisen keittiön helmikuuhun. Jos alkaisin toteuttamaan saksalaisen kulinarismin helmiä. Testaisin ihan rohkeasti noita paikallisia herkkuja tuolta ruokakaupan hyllyistä. Toistaiseksi olen lähinnä eksperimentoinut paikallisia juustoja (erittäin herkullisia ja rasvaisia) sekä metvursteja ja makkaroita (toimii!). Olueen totuttelu on tietysti myös ollut yksi keskeisistä projekteistani tässä ensimmäisinä kuukausina ja Kölniläisen Kölchin nautiskelu on sujunut oikein hyvin. Kaljahan on ihan hyvää! Olen yllättynyt miten vähän olen ikävöinyt siidereitä ja lonkeroita. Seuraava level on saksalaiset Weissbier-oluet, joihin olen jo muutaman lasillisen verran tutustunet. Mietoja ja pehmeän makuisia, mutta aikamoisia keittoja. Nälkä lähtee siinä samalla. Nyt ostin kokeeksi kirsikkamehua. Hmmm hmmm. Aika rohkeaa, mutta jos sitten kuitenkin helmikuussa erilaisia perunapalleroisia, knöödeleitä, ja mitälie ihanaisia keitoksia. Joka kerta naurattaa kun näen työpaikkaruokalan "makkara-keiton". Eli keitto, jossa törröttää joku valtava kokonainen wursti pystyssä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoista? Kuulin eilisillä treffeilläni että flammkucheneita on helppo tehdä itse valmiista taikinarullasta. Loistavaa! Täytyy testata.



Saksalaisia herkkuja. Ehkä ensi kuussa rohkeasti kokkailemaan?



Ja treffeillä siis olin. Aika hyvä fiilis päällä. Kirjoitan huomenna syvällisemmän analyysin deittailun saloista saksassa? Oikein loistavaa lauantai-iltaa sinne Suomeen. Itse ajattelin tästä hilpaista työkaverin synttärikemuihin. 

Pus mus! *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti