perjantai 7. marraskuuta 2014

Muutolla muutoksia elämään

Terveiset syksyisestä Kölnistä,

Tännehän minä nyt sitten muutin. Otin pakun, apukuskin ja laivan kohti Saksan maata. Taakse jäi Suomi ja ystävät ja entinen elämä. Kätevää muuten pyytää exää mukaan matkaan muuttoavuksi. Voi siinä sitten 30h laivareissulla ruotia menneitä. Olihan se reissu aikamoinen rykäisy tähän kaiken päälle. Ensin väitös siinä perjantaina ja sitten tuoreena tohtorina viikon päästä maailmalle. Pakkaamisen ja "mitä otan nyt mukaan pakuun - mitä tuon sitten myöhemmin matkalaukussa" -suunnittelun olisi voinut tietysti tehdä vähän paremmin. Nyt matkasta jäi isoja neliskulmaisia esineitä, jotka eivät vain enään millään mahtunut 6m3 tilaan, mutta mukana on kesämekot ja muu vähemmän essentiaali. Kaikki (siis aivan tasan kaikki) tila tuli käyttöön. Apukuski tosin valitti että etupenkillä pitää mahtua istumaan joten yksi lamppu ja yöpöytä jäi sitten Suomeen.

Noh, se mitä on mukana, on nyt mukana. Turha haikailla menneitä. Kämppä löytyi ja asun lähellä kaupungin keskustaa alueella, jossa on paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita ja kauppoja. Kaikkialle pääsee pyörällä. Työmatka on n.15min jos ei eksy kovin montaa kertaa matkalla. Toistaiseksi olen saanut kulumaan myös tuplasti tuon verran ja tehtyä sen aamutreenin sitten siinä. Kaikki pyöräilevät täällä ja pyöräteitä on aika mukavasti. Parasta ehkä on se että pyörät kuuluvat kaupunkikuvaan. Autoilijat antavat niille tilaa ja pyörillä kuuluu suhailla keskellä liikennettä. Kypäriä ei silti näy juuri kenelläkään ja itselläni se on kyllä seuraavana ostoslistalla. Sen verran hirvittää sinkoilla tuolla autojen keskellä pimeässä illassa pää paljaana valmiina iskeytymään katuun kun joku avaa auton oven nenän edessä. Vakuutuksiakaan en ole vielä ehtinyt hommaamaan. Polkupyörään sentään sain kunnon tuplalukon hankittua. Josko se hetken pysyisi tallessa.

Ostoksista sen verran että Ikeaanhan tässä oli ensimmäisenä pakko mennä. Eilen sain töistä muutaman avuliaan ihmisen avukseni kasailemaan huonekaluja. Ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen minulla on sohva! Ja ensimmäistä kertaa ikinä oma sohva! Se on tietysti aivan liian iso siihen kohtaan mihin sen suunnittelin, mutta suunnittelukin tietysti meni juuri kuten yleensä. Eli ei suunnittelua vaan suoraan Ikeaan ennenkuin pakettiauto lähtee takaisin Suomeen. Sänky kasattiin myös ja siitä ehkä vielä uupuu muutama oleellinen osa sillä ostamani patja ei tainnut olla ihan yhteenkäypä sängyn kanssa vaan uppoaa reunoista. Tällä hetkellä nukun siis tasaisesti keskellä sänkyä ja hyvin sujuu näinkin. Ehtiihän tässä yksityiskohtia viilaamaan. Sinä opettelet siellä jakamaan elämää, sänkyä, sohvaa, hengitysilmaa ja minä nautin täällä siitä että saan olla omillani. Jos sohva on liian iso niin sittenhän se on. Jos tyynyt on väärän väriset niin sitten ostan 5 uutta ja entistä kirkkaamman väristä!

Vielä kun saisi puhelimeen saksan liittymän ja interwebsin, kämppään netin ("siinä menee jotain kk verran"), pankkikortin, löytäisi pahvinkeräyslaatikon (yritin jo yhtä laatikkoa mutta pahvit palautuivat takaisin saksankielisen lappusen kanssa"kartong gehösen nich..."), saisi kaikki lippulappuset täytettyä jne jne niin ehkä tämä tästä. Ja bloggaaminenkin siinä sitten helpottuisi. Tällä hetkellä olo on iltaisin niin super väsynyt että nukun kuin kuollut. Koko päivän yrittää sinkoilla sinne tänne. En oikein tiedä paljonko kehtaan ihmisiä töissä vaivata minua auttamaan vaikka mukavia ovatkin. Jotenkin tämä "kyllä minä pärjään asenne" on vähän tiukassa. Bodypumppiin pitäisi päästä vähän tyhjentämään päätään. Ehkä lähden lenkille viikonloppuna. Ellen lenkkeile ostoksilla koko päivää. Hassun irtonainen olo. Yksin täällä uudessa kaupungissa. Aika vapauttava tunne.

Opettelen juomaan kaljaa! Kölch maksaa 1.20€ 0.2l ja sitä sitten juodaan joka välissä. Prost!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti