keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Eksperimentointia



Moikka vaan,

oli ihan superkiva nähdä sunnuntaina vaikka tapaaminen jäikin vähän lyhyeksi! Mutta sama tyyppi samoine juttuineen olit, etkä muuten hehkuttanut saksaa yhtään :) Pikemminkin huomasin, että hehkutat ilmeisesti suomessa olevia asioita uusille työkavereillesi, heh.

Tässä otos vanhasta työpaikasta vanhoine työkavereinesi

Tällä viikolla on alkanut mielenkiintoinen eksperimentti. Vaikka muutama postaus sitten sanoinkin, että en mieti kehonkoostumusmittauksen tuloksia sen enempää, otin silti yhteyttä suosikkiliikuntaihmiseeni E:n, joka lupasi käydä läpi syömiseni vs. liikkumiseni. Tällä hetkellä treenaan n. 6 päivänä viikossa, yhteensä vajaa 8 tuntia. Päivässä syön yleensä 6 kertaa. Painoni ei kauheasti liiku mihinkään suuntaan (tosin en punnaa itseäni kovinkaan usein -koska en jaksa eikä kiinnosta) joten veikkaan, että input vs. output on aika tasapainossa. MUTTA viimeisten kehonkoostumusmittauksien mukaan rasvaprosenttini on jatkuvassa nousussa samoin kun sisäelinrasvani, joten mikä onkaan ravintoni laatu? Ja miten se suhteutuu muuhun elämääni?

Sehän selviää pian. Tämän viikon ajan merkkailen nimittäin syömisiäni, sporttailuja, nukkumisia yms. yms., josta E tekee toivottavasti hienon ja kattavan analyysin, jossa on paljon käppyröitä ja palloja. 
Tähän mennessä (nyt menossa kolmas päivä) on mennyt ihan hyvin. Tuon yleensä töihin omat eväät, joten niiden pakkaaminen tai aamupalaleipien kasaaminen talousvaa’alla ei ole tuottanut sen suurempia ongelmia. Vaikeudet tulevat vasta silloin, kun en tiedä mitä syön ja minkä verran. Esim. eilen olimme A:n kanssa tervehtimässä tätiäni, ja tarjoiluja syödessäni (mm. kinkkunyyttiä -kyllä, luit oikein! Emme kehdanneet kieltäytyä kun en ollut maininnut A:n täysvegeisyydestä ja omasta punaisen lihan syömättömyydestä) ei käynyt mielessäkään, miten vaikea on merkitä asioita, joista ei tiedä mitä ne sisältävät tai mitä ne painavat.

Tehtiin falafelejä. Siinä kesti noin 9 tuntia. Totally worth it. Fafa'sista saa muuten samanlaisia ;)

Syömisen merkkailuun käytän nettipohjaista, maksullista ohjelmaa, jonka tietokannassa on peruselintarvikkeiden lisäksi myös tuotemerkkejä, joiden perusteella voi hakea tuotteita. Merkkaaminen on helppoa-itse pyrin tosiaan punnaamaan kaiken (niin pitkälti kun siihen pystyn), mutta grammojen sijaan voi myös merkata esim. ”pieni annos”, ”yksi kappale” tms, jolloin ainakin saa vähän suuntaa siitä, minkä verran on syönyt. 
Yritän olla vahtimatta ohjelman minulle esittämää piirakkakaaviota syödyistä proteiineista, hiilihydraateista ja rasvoista, sillä ohjelman algoritmi on niin yksinkertainen, että se ottaa pelkästään huomioon kalorinkulutukseni (liikunnasta ja päivän aktiivisuudesta) määrittäessään kuinka paljon ”saan” syödä päivittäin, eikä esim. liikunnan muodon (spinning vs. lihaskunto) tai kehoni koostumuksen. Tähän mennessä olen tosin todennut, että syön ihan järjettömiä määriä proteiinia ja hyvin vähän hiilihydraatteja. Ehkä ongelman ydin piilee siinä? 
Selvennykseksi, en käytä muita proteiinilisiä kun treenin jälkeen herajauhoa, ja hyvin satunnaisesti proteiinipatukoita, jos ei muuta syötävää ole saatavilla ja nälkä iskee.

Ah, tunnetko jo sisäisen soturisi!? Uusi Bodycombat-ohjelma tulee ihan just. En oo menossa.

Hyvää sateista keskiviikkoa sinne kolmen tunnin (+tunti junalla) päähän! :)

/K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti