perjantai 12. kesäkuuta 2015

Bodypump 94



Haloo Köln (ja haloo myös teille, te anonyymit stalkkerit, jotka eksytte tänne tuon otsikon takia)! :D

Tänään on tosiaan pumpattu uuden ohjelman mukaan ja antaumuksella annoinkin mennä, kiitos kolmen päivän istumisen tieteellisessä kokouksessa. Voit ehkä kuvitella miten täynnä energiaa olin viime viikon kevennetyistä jumppailuista, hyvin hiilaripitoisesta kokousruoasta ja tosiaan viime päiväisistä istumisista johtuen. Joten siksipä päätin, että nyt pistetään enkkapainot kaikkiin osioihin. No ei muuten pistetty, mutta palataan siihen myöhemmin ;)

Lämpällä aloitettiin ja siihen pistin peruspainot. Toisin kun yleensä, oli tässä jo havaittavissa jonkinlaista koreografiaa ja nopeita siirtymisiä. Eli jos joku, niin kuin minä, on tottunut siihen, että lämppään voi tulla vaikka puoliunessa ja siitä sitten heräillä kaikessa rauhassa, niin ei voi enää. Painot oli ihan hyvät, tässä ei ollut hauiskääntöjä tai pystypunnerruksia (muistaakseni). Biisin unohdin jo, mutta se saattoi olla aika hidas ja ei-niin-fiilistänostattava kun edellisen ohjelman lämppäbiisi (jonka senkin olen jo unohtanut, mutta you get the point...).

Kyykyt. Tässä vielä itsevarmana laitoin lisää painoja kilon per pää ja jotenkin mystisesti kiemurrellen onnistuin saamaan tangon harteille. Suurin pelkoni kyykkyosiossahan ei ole, että jään tangon alle vaan, että mäjäytän sen otsaani puntatessa sitä harteille tai ottaessa sitä pois. Anyways, tässä osiossa oli kolme kierrosta ja joka kierroksella levennettiin kyykkyasentoa. En nyt tarkkaan muista miten osioon kuuluva yhdistelmä meni mutta pointtina taisi olla, että neljä ykköstä jonka jälkeen tiputus ja pito (ehkä jopa kaksi tahtia?) jonka jälkeen toinen tiputus ja sama juttu. Yhdistelmää oli tuttuun Les Mills tyyliin joku sata kertaa (oikeasti ehkä viisi), siihen väliin hiiiiiiiiitaita kyykkyjä pari kappaletta ja lopuksi lisää yhdistelmää. Tuo oli about yksi kierros.
Sitten siihen omaan suoritukseen. Vähän jänskätti uudet painot, tanko oli liukas (koska hikoilin kun pieni eläin) ja tahti aikas nopska, joten jäi normaalia pienemmiksi kyykyt. Kyllä ne Les Mills-parametreillä oli ihan ok, mutta voisin ottaa tavoitteeksi syventää niitä tämän tulevan kolmen kuukauden aikana. Musiikki ärsytti aluksi aika paljon (koska ei ollut kaupallinen renkutus), mutta lopulta, siinä tuskissani kyykäten, en edes enää kiinnittänyt siihen huomiota.

Rinta. Minun yksi suosikki, sinun yksi inhokki. En tiedä miksi, mutta jokin pieni ääni sisälläni kuiskasi, että nyt ei kannata laittaa mitään ennätyspainoja tankoon. Joten otin itseasiassa pois kilon siitä, millä olen edelliset pari kertaa tehnyt. Hyvä päätös. Tästä osiosta ei ole kovinkaan paljoa sanottavaa, sillä keskityin lähinnä omaan hengitykseen ja siihen, etten kuole. Joku siellä Uudessa-Seelannissa on nimittäin ollut sitä mieltä, että rintaosioon pitää lisätä a) noin miljoona alapuolikasta (tiputus, neljä pumppausta, ylös, samantien alas, neljä pumppausta jne jne) JA b) punnerruksia. Eli siinä vaiheessa kun olet tehnyt ne, haluan sanoa 8x4 alapuolikasta, nouset hipi-hipi ylös sieltä laudalta ja punnerrat. En muista kuinka paljon, itse jaksoin hädintuskin kannatella itseäni. Ja sitten teet koko jutun vielä kerran. Käytin koko kirosanavarastoni loppuun tässä vaiheessa. Tässä ei auttanut se, että tein eilen rinta-selkäpäivän salilla.

Selkä. Periaatteessa helppo. Paljon kulmasoutuja, vähän maastavetoja, rinnalleveto-työntö-yhdistelmää (taas!). Tein ihan peruspainoilla ja musiikkia en taaskaan muista.

Ojentajat. Tykkäsin. Ei punnerruksia (jes!), mutta dippejä (tosin pelkästään alussa ja siinäkin alapumppailuja), kickbackejä ja ranskalaisia punnerruksia. Ojentajanihan ovat täysin kusiset enkä ikinä jaksa tehdä mitään (jopa pienet lapset tekevät isommilla painoilla), mutta tässä olisi voinut olla isommat painot. Biisi oli hyvä (ja luonnollisesti en muista mikä).

Hauis. Normipainot, hyvä biisi, pelkkää pumppausta koko osio (en muista tehtiinkö sen aikana yhtään sulavaliikkeistä nostoa). Nostoja puoliväli-ylös-puoliväli-alas (kertaa sata), pumppauksia puolessa välissä x4 (kertaa sata), pumppauksia puolessa välissä x7 (kertaa kaksi). Neljä tai viisi kierrosta, väpättävä alahuuli, synnyttämistä muistuttava hengitysharjoitus, ihan jäätävä pumppi hauiksessa (ottaisin kuvan mutta käsien liikuttamiinen sattuu liikaa). Tykkäsin.

Askelkyykyt. Alapuolikas-pumppailu jatkui tässäkin osiossa ja sitä tehtiin vuorotellen molemmille jaloille sekä lopussa vielä normikyykkyinä. Luulin, että edellisen ohjelman askelkyykkyosio oli paha, mutta tämä on pahempi. Viimeksi oli enemmän alapuolikassarjoja kun taas nyt sarjat ovat pidempiä. Tein ilman lisäpainoja, mikä osoittautui taas kerran hyväksi päätökseksi. Sain hädin tuskin tehtyä lopussa olevia normikyykkyjä kun hapotti niin paljon. Biisi oli tosi hyvä.

Olkapäät. Juuri kun traumaattinen rintaosio oli poistunut lähimuistista kaivettiin se esille aloittamalla punneruksilla. Tässä tosin punnerrussarja oli kiva: kaksi kakkosta ja neljä ykköstä, joka tehtiin x kertaa. Sitten tangolla pystysoutua jonka jälkeen pystypunnerruksia. Pystypunnerrusosio ei ollut ihan yhtä paha kun viime ohjelman murhaosio, mutta samaa efektiä tässä selkeästi haettiin. Pari kierrosta tätä ja avot, olkapäät kiittää!

Vatsat. Viime ohjelman infernaalisen tylsän vatsaosion jälkeen mikä tahansa muu oli tervetullutta. Tässä tehtiin perus suoria vatsalihaksia lisäpaino otsaa vasten ja lopuksi lantionnostoja. Sain hyvän tuntuman heti alusta joten tämä oli ihan kiva, joskaan ei niin raskas kun useat aiemmat. Tässä ohjelmassa ei ollut lankkua eikä kylkinostoja. Hyvä biisi.

Summa summarum: tykkäsin tosi paljon tästä ohjelmasta ihan pelkän ohjelman takia. Suurin osa musiikista oli entuudesta tuntematonta, mutta tuskissani en kovinkaan paljon kiinnittänyt siihen huomiota, hehe. Painot pysyivät tänään aika lailla samoissa lukemissa kun edellisessä ohjelmassa mutta jatkossa meinaan nostaa niitä sekä kyykky- että ojentajaosioihin. Rintapainot varmaan lasken takaisin aiempaan. Selkä, hauis ja olkapäät ovat potentiaalisia osioita nostoja ajatellen mutta riippuu varmaan omasta salirytmityksestä, että mitä jaksan tehdä. Askelkyykyt teen todennäköisesti jatkossa ilman lisäpainoja, sillä saan tuntuman pakaraan ihan eri lailla kun mitä olen koskaan saanut painojen kanssa.

Ja hei, te stalkkerit siellä monitorin toisessa päässä, olisi kiva saada kommenttia mitä te pidätte tästä uudesta ohjelmasta? Sytyttääkö se yhtä paljon?

Puss,
K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti